Drömrulltårta till helgfikat

På helgerna så kan man unna sig lite extra och då jag har tid till att baka. Precis som att sy eller pyssla med andra små projekt så är bakning avkopplande och blir en lugn stund.

Denna gången blev det en drömrulltårta. Inte så avancerat och går ganska lätt att baka.

Så här gör du:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao (eller oboý)
  • 1 tsk bakpulver

Smörkräm:

  • 100 gram smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

 

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker fluffigt.
  2. Blanda ihop potatismjöl, kakao eller oboý och bakpulver.
  3. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30*40 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddats på och låt den kallna.

  1. Smörkräm: Rör smör och florsocker fluffigt till fyllningen.
  2. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula.
  3. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den.
  4. Låt den få ligga i kylskåp innan den skärs upp.

Servera på ett fat och med en kopp kaffe!

Enjoy

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.