Värmande Paneng

Jag gillar verkligen thaimat. Det finns allt som jag gillar i den. Kött, sås och grönsaker. Kladdigt ris är också en favorit! Den här middagen lagade jag i går till middag och passar bra nu när det är kallt ute. Vi är fem i familjen och det räckte till alla plus en lunch i dag.

Det här behövs:

  • ca 400 gram kycklingfilé
  • 1 påse Paneng Red Curry
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 20 gram sockerärtor
  • 1 dl jordnötter
  • 2 kvistar basilika

Så här gör du:

  1. Strimla och bryn kycklingen i olja i en kastrull
  2. Häll i kokosmjölk, grädde och kryddmix.
  3. Låt de koka några minuter
  4. Strimla grönsakerna och häll i grytan.
  5. Hacka jordnötterna och toppa grytan med
  6. Garnera med hackad basilika

Serveras med jasminris och ev. wokgrönsaker.

Smaklig måltid!

 

 

 

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.