Min dotter 11 år

I går så fyllde min älskade dotter 11 år!!! Helt otroligt att det har gått hela elva år sedan jag låg på Mölndals förlossning och kräktes, pushade, svettades och hade otroligt ont, utan någon som helst bedövning/smärtstillande eller lustgas. Minns det så glasklart. Min förstfödda av tre barn 🙂

Jag trodde på allvar att jag skulle dö i den stunden hon kom ut, att jag skulle sprängas i tusen bitar! Men det gjorde jag såklart inte, men ni som fött barn på naturlig väg och utan några medikamenter eller gas vet vad jag menar! Jag minns att jag gick in helt i mig själv mentalt för att orka få ut bebis. Efteråt var jag helt slut och bara låg och stirrade i taket för att återhämta mig. Men så låg hon där i min famn, tittade undrande med sina vackra blå ögon. Så petit och skör <3 Så stark kärlek från första ögonkastet! Hon och jag!!

Barnmorskan å andra sidan var barsk och när jag skrek av smärta så skrek hon ännu högre: SKRIK INTE!!! Jag blev knäpptyst och led. Kärring! Sedan när hon skulle visa mig amningen så tog hon ett hårt grepp om mitt bröst och pressade in det i bebis mun. Dubbelkärring! Då var jag nybliven mamma, rädd, osäker och väldigt känslig med hormonerna som hoppade och for så jag vågade inte säga ifrån. Tyvärr så var jag redan innan rädd för barnmorskor för jag hade den föreställningen att de var hårda, oförstående och elaka, så jag fick mina farhågor besannade. Har mött både snälla och elaka under de tre förlossningarna jag gått igenom. Kan man kalla det otur eller är de flesta barnmorskor bittra och elaka?

Hur som helst, igår var det elva år sedan jag fick den erfarenheten men allt besvär är värt det då jag fick den finaste gåvan man kan få i livet!! Jag är lyckligt lottad med tre vackra, välskapta och friska barn.

På morgonen så firade vi henne med sång och tårta.

Elva ljus i guld och silver på tårtan.

Barnvänlig tårta med jordgubbssylt, vaniljkräm i och spritsad grädde på och jag var generös med fyllningen, det brukar de gilla. Två presenter på morgonen och resten öppnades på kvällen.

Födelsedagskort

Vi älskar glitter båda två och såg denna presentpåse som jag fyllde med makeup och tillbehör.

Lite blingad av mig

 På kvällen blev det restaurangbesök och valet föll på La Gondola Trattoria på Avenyn. Trevlig personal och väldigt god mat.

Jag valde calzone. Mycket mat och god!

Min man och barnen valde pasta carbonara men vi smakade av varandras mat och den var väldigt god. Vi blev mätta men lite dessert får man ju alltid plats med. Speciellt Italiensk dessert. Den måste ni prova här, så otroligt god. När jag äter får ingen prata 😀

Bärsplit med kolasås

Pannacotta Al Cioccolato

Och min dessert: Tiramisú  Al Limoncello

Provade varandras desserter och alla var goda men föredrar min! Jag rekommenderar den här restaurangen, absolut.

Eftersom vi hade ett födelsedagsbarn så fick hon tomteblossliknande på sin glass och min man filmade men den  blev mindre bra. Kanske kan jag ta någon bild men den har jag inte nu. Jag skulle tagit kort :/ men min man envisades med att han skulle filma, hahaha det gick sådär. Mobilkameror är inte de bästa.

Vi hade en trevlig kväll tillsammans

Födelsedagsbarnet i mörkblå glitterstass.

Bröder emellan <3

Nöjda barn=nöjda föräldrar.

Stämningshöjare! Den här ville jag helst inte lämna för att gå ut i kylan igen.

Efter en trevlig kväll med hela familjen så var det skönt att komma hem, duscha, tvätta av sig sminket och krypa ner i en varm god säng.

Idag är jag hemma med Lilleman som är förkyld, skönt att det är helg så han får vila ett par dagar och återhämta sig från vårt lilla familjeäventyr 😉

Önskar er en fin dag

Kram!!

 

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.