Firat påskafton och födelsedag

Jag vet inte om det direkt är något att fira när man fyller 44 år men det var ju påskafton också så det var nog mest det som vi firade 😀 Men jag fick en grattisteckning, födelsedagssång och tårta iallafall.

Vilket fint väder vi blev bjudna på 🤗 Strålande sol! Mer sånt, tack och värme vill vi ha!! Eftersom inte alla i familjen är friska så var tanken att vi skulle vara hemma och inte ha några aktiviteter förutom äggjakt men så blev det inte. Barnen ville så gärna hitta på något och inte sitta hemma för då blir man bara sjukare (kloka barn) så de valde ut en sak, nämligen Universeum och det har jag längtat efter också så vi åkte in till Göteborg. Vi var långt ifrån ensamma om denna idé! Det var tokmycket folk och kön var låååång 😅

Det var värt väntan och köandet för just igår så öppnade de upp för nya reptilariet som vi har längtat efter att se. Vi började uppifrån med vattnets väg och arbetade oss neråt. Lugnt (?) och metodiskt.

Jag tycker det var intressant med all fakta om arter och vattnet men tyvärr för lite tid till att läsa. Det är en hel del som ska hinnas med.

Såghajen är en gammal favorit. Titta så söt den är och munnen är så söt ❤ Den ser vänlig ut och det är så kul när den lägger sig rakt över och visar upp sig. Så vackra djur!

Inlandstaipanen är världens giftigaste orm och finns i Australien. Jag pratade lite med guiden och hon berättade att den egentligen är en snok och det är därför den är så rörlig i jämförelse med andra ormar. Jag fick också veta att inlandstaipanen sällan biter och är den orm som orsakar minst antal dödsfall då den helst slingrar iväg och inte är så aggressiv. Dem ses sällan i trädgårdar som till exempel brunormen gör, som är väldigt vanliga.

En skönhet som vill gömma sig. Många av ormarna låg långt in gömda bland blad och växtlighet. Enligt guiden så är det väldigt mycket folk som är vid glaset och petar så ormarna drar sig tillbaka. Blir irriterad på vad lite respekt människor har för djur och hanterar de som enbart nöje, utan att lära sig och förstå naturen. Man knackar inte på glaset och man jagar inte aporna och fåglarna!  Det är inte ormarna och djurarterna som är farliga. Det är människorna.

Hej sötnos ❤

Jag har tittat på ”snake boss” och lärt mig mycket om ormar. En serie jag varmt rekommenderar er att se om ni inte redan gjort det. Jag fattar inte hur hon vågar men jag förstår ormar på ett annat sätt och respekterar de. Hon är också väldigt underhållande att titta på 👍

Nu till vårt favorittillhåll: Regnskogen! Hett!

Så vackra omgivningar. Min önskan är att få uppleva riktig regnskog någon gång. Det hade varit en upplevelse.

Se, men inte röra. Sötapa.

Till sist kom vi upp till experiment och rymden.Prova blåsa stora bubblor. Rymden tyckte barnen var väldigt kul och att experimentera. Själv så var jag lite trött efter tre timmar 😅 Det var en intensiv och rolig dag. Tiden går fort när man har roligt och det var dags att åka hem och min man gjorde iordning en lättare påskäggsjakt. Vi var ju lite trötta.

Pojkarnas påskägg. Min dotter, däremot, äter inte godis så hon fick annat gott.

Mycket gott i de äggen!

Efter denna dag så blev tant stel i nacken och värk i knäna så idag är det vila och en promenad som står på schemat. Och städa. 😱 Vi har ju en extradag att vila på ändå.

Önskar en en härlig påsk 😀🐣

 

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.