Min nya slowcooker



Äntligen så har jag införskaffat en slowcooker!! Igår gjorde jag en premiärkokning och det blev, lite fegt, en köttfärsås.

Den fick stå på medelvärme i fem timmar och den blev saftigare och inga hårda bitar som kan uppstå när man gör en köttfärsås i stekpanna och dessutom så låter man den inte koka i stekpanna. Visst kan man använda kastrull men där finns risk att det bränner fast och du kokar bort näringsämnena då du inte kokar lika länge och på kontrollerat låg värme. Det som är bra är en tidsvisare så är det bara att lämna den och göra andra sysslor!

Idag så har jag lagt i grönsaker och kyckling till en gryta.

Jag skar i mindre bitar småtomater, gul lök, vitlök, chili, champinjoner och lite annat. Sen kycklingbuljong, en skvätt grädde, kryddor och såklart bitar av kycklingfilé. Det ska stå i ca 8 timmar.  Sen serverar  jag med matkorn.

Ris funkar också men jag gillar matkorn, det blir lite nyttigare och matigare.

Jag ser fram emot att få smaka grytan och ge ett omdöme.

Kram 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: