Linssoppa med räkor

I dag lagade jag till en soppa med röda linser. Den är vegetarisk men jag valde att toppa med räkor. Den passar även för en barnfamilj och är inte starkt kryddad. Snabb att göra och väldigt  god. Det här receptet är till 6 personer.

Ingredienser:

 • 1 1/2 burk kokosmjölk
 • 1 1/2 burk krossade tomater
 • 8 dl vatten
 • 3 buljongtärningar
 • 4 1/2 dl röda linser
 • 1 färskpressad limejuice
 • 1/2 tsk chilikrydda
 • 2 tsk salt
 • 1 tsk grillkrydda
 • räkor
 • krutonger

Häll kokosmjölk, krossade tomater, vatten, buljongtärningar och linser i en kastrull. Låt det koka upp och sedan puttra i ca 10 minuter. Pressa i saften från en lime och krydda. Mixa med en mixerstav så att soppan blir slät.

Toppa med räkor och krutonger och servera med baguette.

Bon Appetit  🙂

 

 

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.