Vegetarisk gryta

Vegetarisk mat kan aldrig bli fel. Bra för plånboken, miljön, djuren och kroppen. Det här är riktigt gott och serveras med nachips och creme fraiche i valfri smak. Den kan också användas till tacos istället för köttfärs. Toppen!

Ingredienser:

 • 1 grön jalapeno
 • 1/2 röd paprika
 • 1/2 grön paprika
 • 1/2 gul paprika
 • 1 purjolök
 • 3 morötter
 • 3 msk olivolja
 • 3 dl röda linser
 • 6 dl vatten
 • 1 msk soja
 • grillkrydda
 • chili
 • spiskummin
 • koriander
 • salt

Tillbehör:

Nachips                                                                                                                                              Creme fraiche

 

Så här gör du:

 1. Skölj, kärna ur och skär jalapeno och paprika i bitar. strimla purjolöken. Skala och skär morötter i bitar.
 2. Lägg grönsakerna i en stor kastrull och fräs de i olja. Häll i linserna och vatten. Häll i kryddor efter smak och låt grytan puttra i 10-15 minuter.
 3. Servera med nachips och creme fraiche.

Jag brukar krydda på min egen tallrik efteråt då jag gillar het och stark mat, med barn så är man försiktig med kryddor i grytan. Välj gärna starkt kryddad chips också.

Kram 

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.