Hej 20-talet! Undrar hur 20-talet kommer att se ut. Jag hoppas att människan sansar sig och att samhället blir en mjukare och vänligare plats att bo i.

För ett par dagar sedan passerade vi platsen där en ung kille blev ihjälskjuten, vi stannade till och såg ljus och blommor på platsen. Någon hade ställt en mjölkchokladkaka där, en annan ställde en burk Redbull. Två personer som stod vid platsen tog mobilen och spelade en raplåt till offret. Det var fint och svårt att hålla tillbaka tårarna.

En för mig helt okänd person, men en ung person som mördats. Gängrelaterat igen… Droger, pengar och hämnd. Så meningslöst och onödigt. Hur kunde det bli så här i Sverige? Det är så otroligt tragiskt när någon blir ihjälskjuten, i alla fall när det handlar om unga människor som söker sin väg här i livet och valt helt fel väg.

Det gör ont i hjärtat att det gått så långt, att man vet att det man gör kan leda till att någon kommer att ta ens liv. Att ha någons liv på sitt samvete, hur kan man leva med det? Hur känner man efteråt? Är de så avtrubbade av droger att de inte känner något? De vet inte vad de gör, de har inget konsekvenstänk.

I vuxen ålder så ser man på ett annat sätt, för mig är de småpojkar som kunde varit mina barn. Den sorgen föräldrarna måste känna är gränslös. Den sorgen vi andra känner över vilket liv de valt och sorgen över utveckligen i vårt vackra land.

Det är jobbigt att vara en kännande människa, att känna för mycket kärlek och empati. De är ju så unga! De verkar redan vara förlorade…

Nu var det inte meningen att inlägget skulle handla om samhället och skjutningarna i men ibland måste skriva av sig.

Jag och min man förlovade oss på nyårsafton för tio år sedan och i maj har vi varit gifta i tio år.


Så mycket som har hänt på tio år och så mycket vi har gått igenom, både problem och lycka. Det bästa under de 15 åren som vi varit tillsammans är när vi fått våra tre härliga barn! Det bästa som hänt oss och vår äldsta blir tonåring i mars! Naturligt men en märklig känsla ändå.

Vad kommer det här året att bjuda på?

Vi började året med att gå på bio och såg FrostII.

Den var jättebra och fin. Rolig också, så de har fått in det mesta i filmen. Mycket sevärd.

Nu är det dags att krama kudden 🥰 Natti

Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *