Det blev en kladdkaka med vispad grädde till efterrätt idag. Då jag inte hade ägg hemma så gjorde jag kakan utan ägg och den blev precis lika god!

Ingredienser:

  • 100 gram smält smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 dl mjölk

Smällt smöret och häll ner i sockret. Rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Häll ner i sockersmeten och varva med mjölken. Rör om ordentligt ett par minuter till en slät smet.

Häll i en smord och ströad form. Ställ in i ugnen på 175 grader ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti men inte rinnig.

Låt den svalna och pudra över med florsocker. Servera med vispad grädde 🌺

Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *