Kladdkaka utan ägg

Det blev en kladdkaka med vispad grädde till efterrätt idag. Då jag inte hade ägg hemma så gjorde jag kakan utan ägg och den blev precis lika god!

Ingredienser:

  • 100 gram smält smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 dl mjölk

Smällt smöret och häll ner i sockret. Rör om. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Häll ner i sockersmeten och varva med mjölken. Rör om ordentligt ett par minuter till en slät smet.

Häll i en smord och ströad form. Ställ in i ugnen på 175 grader ca 35 minuter. Kakan ska vara kladdig inuti men inte rinnig.

Låt den svalna och pudra över med florsocker. Servera med vispad grädde 🌺

Paula

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *