När själen inte hinner med

Idag har varit en rejält stressig dag och det är jobbigt när själen inte hinner med i det fysiska. Min hjärna är trött och är någon annanstans än här och nu. Jag är introvert och behöver mycket ensamtid för att landa. Det tar oerhört mycket energi att genomföra en arbetsdag, det är inte gjort för mig. Samhället är inte gjort för mig. För högljutt, för stressigt och för intensivt för att jag ska klara av det, men jobba måste ju jag 💰

När jag kommer hem så är det fullt ös med barnens aktiviteter, kompisar och inte minst matlagning, disk och tvätt. Hur gör alla andra? Hur fixar de det tempot? Inget som jag fixar till hundra men det måste göras. Ibland känner jag ett stort behov av att gå långt in i skogen och sätta mig på en stubbe och bara gråta. Eller fly till hotell, stänga in mig i rummet i en vecka och bara sova och vila. Att bara få ligga i sängen och stirra på taket och det ska vara knäpptyst! Att få tänka, reflektera, andas och hinna känna!

Jag har inget stort umgänge för att jag har fullt upp och jag orkar inte mentalt. Jag blir jätteglad när jag blir inbjuden på kaffe eller middag men min hjärna ORKAR inte. Jag har inget att ge, jag kan inte leverera. Jag föredrar ensamhet och tystnad.

Många tror att man inte gillar dem eller är lat eller divig, men så är det inte. Det är min personlighet att dra mig undan. Allt tar energi och inte så lite heller. Jag måste först och främst ta hand om mitt jobb och mina barn. Sen är jag uttömd 🤷‍♀️

Jag önskar att andra kunde förstå det men alla gör ju inte det. Det finns inte så mycket utrymme i samhället att vara introvert och att inte vara hypersocial och högpresterande.

……

Man måste stanna upp och låta själen hinna ikapp.

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.