Bland Queens och leathergays på pride

Mycket händer i Göteborg. Igår efter fanträffen med den härliga Youtube familjen så ville vi se på Europride paraden och se oss omkring på kulturkalaset.

Jag som hetero har aldrig varit på Pride innan och för mig har det alltid varit självklart att homo, bi, trans har lika mycket rättigheter som vi. Mina största ”idoler” eller vad man ska kalla det, är homosexuella/bi, Freddie Mercury och Rob Halford. När jag var liten så älskade jag Boy George. Det har aldrig varit en stor grej för mig men jag har förstått att det är känsligt för många. Att Pride finns har jag tyckt varit lite överdrivet och konstlat så igår så såg jag paraden för första gången. Jag gillar verkligen när folk bjuder på sig själva, vågar och visar sig som de är, eller i alla fall en annan sida av dem.

Härlig musik och härliga färger. Färgsprakande, så som jag gillar det.

En hel del politiska budskap, det här retar gallfeber på en del män och säkert en del kvinnor också.. Jag har aldrig sett mig som feminist och ordet kan ju innefatta många olika nyanser. Många män ser rött så fort en feminist uttrycker sig då det, tyvärr förknippas med manshat, Kort hår och hat eller håriga kvinnor med en övervikt som de gärna visar upp. Jag gillar att se demonstrationer från olika grupper bara för att analysera dem och att bara titta på dem, så som man gillar att betrakta folk ute på stan när man sitter och fikar.

När jag ser dem så blir jag nyfiken på vilka de är, hur de lever och vad de har för personligheter. Jag hade gärna tagit en fika med några av dem av ren nyfikenhet på deras personer.

En del kvinnor visar brösten för att vara sexiga för män och en del visar brösten för att avsexualisera kvinnokroppen och protestera.

En färgstark karaktär.

Queens

Jag som har älskat marscher sedan jag var liten, smälte totalt när jag såg det här!!

Här har vi några riktiga Queens.

Glitter och glamour ✨

Den största höjdpunkten på paraden var utan tvekan de här! Old school gay när den är som bäst! Älskar det!

 

Mr Leather Europe

Folkdräkt och glitter på läpparna? Absolut!

Jag och familjen roade oss med paraden förutom Hugo som var måttligt road och ville helst åka hem och äta godis och spela ps4 ❤️💞 Min älskade pojke!

Många kritiserar att man tar med barn på Pride men jag ser det som en del av samhället och det är så verkligheten ser ut. Varför ska inte barnen få se det här? De får bilda sig en egen uppfattning och barn är mycket smartare än vad vuxna är.

Jag håller inte med om allt jag sett och står kanske inte för alla politiska åsikter men alla har rätt att få uttrycka sig och jag tycker att många av dem är starka personer som vågar.

Kram!

 

 

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.