Klassisk äppelpaj på svenska äpplen

Med hösten så kommer våra goda och saftiga svenska äpplen och vad passar då bättre än att ta tillvara på de och baka en härlig paj?

Så här gjorde jag äppelpaj för 6-8 portioner:

Ingredienser:

Ca 8-9 st äpplen

2 tsk strösocker

smör till formen

Smuldeg:

125 gram smör

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225 grader

Skala och kärna ur äpplen. Skär i klyftor och lägg de i formen. Strö över socker.

Blanda mjöl, socker, havregryn och vaniljsocker. Tärna smöret och blanda allt med hjälp av en matberedare eller med händerna till en smuldeg.

Strö över på äpplena och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Låt pajen svalna något. Servera med vaniljsås.

Kram

Författare: paula

Hej vänner, Paula heter jag och bor i Landvetter med min och våra tre barn. Jag har bloggat sedan 2013 och jag skriver dagbok, om design, mode och mycket annat. Mestadels handlar bloggen om min vardag och med allt som det innebär. Välkomna att följa mig här och på min facebooksida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.